Technische dienst warmteketels Johma Oet Twente verzorgd door huisinstallateur Hampsink

Vennegoor Installatie | Technische dienst warmteketels Johma Oet Twente verzorgd door huisinstallateur Hampsink

Johma Oet Twente heeft een project afgerond waarbij twee nieuwe ketels de proceswarmte gaan leveren. Hampsink Installatie zorgde als huisinstallateur van Johma voor een slim samenspel tussen de regelingen en de platenwisselaar.

Tot voor kort werd alle benodigde proceswarmte bij Johma geleverd door een stoomketel. Een deel van de warmteopwekking is nu hiervan afgesplitst en gebeurt met twee aluminium HR-ketels, uit de Bosch-serie Condens 7000FP. Ze hebben elk een vermogen van 400 kW.

De vervanging past bij de duurzame ambities van het bedrijf en het voornemen om minder aardgas te gebruiken. Bovendien zorgen de nieuwe ketels voor stabiele regelingen. Dit wordt gezien als een betrouwbare oplossing voor een systeem dat een constante temperatuur vereist.

Huisinstallateur

Hampsink Installatie is nu zo’n 6 jaar werkzaam voor Johma en verzorgt sindsdien de nieuwe projecten in de gebouwen en het onderhoud ervan, alles met betrekking op w-installaties. “Daar is dit project een mooi voorbeeld van,” stelt Thijs Everink van Hampsink Installatie. “Een investering voor de toekomst waar wij het W-installatiewerk voor hebben verzorgd.”

Technische uitleg

De nieuwe Bosch HR-cascade is via een platenwisselaar aangesloten op de al aanwezige buffertank van 2000 liter.
Everink: “Van daaruit wordt het proceswater met een grote pomp gecirculeerd door de ringleiding en de warmtewisselaar. Deze wisselaar brengt de door de nieuwe ketels gemaakte warmte over op het secundaire leidingcircuit. Er is sprake van een slim samenspel tussen de beide Bosch CC8313-regelingen en de platenwisselaar. De regelingen reageren heel nauwkeurig op de temperatuursensor van de warmtewisselaar, waardoor beide ketels voortdurend exact de juiste warmwatertemperatuur leveren.”

Eigen technische dienst

Hampsink Installatie heeft het samen met Nefit Bosch de eigen technische dienst gerealiseerd en verzorgt sindsdien de storings- en onderhoudsdienst.
Twee monteurs kregen van Nefit Bosch een training in het gebruik van de Bosch CC8313-regeling.

Monitoring op afstand is met deze regeling ook mogelijk. Via het centrale installatiebeheer- en alarmsysteem kan de eigen technische dienst van Johma eventuele storingen uitlezen en vervolgens zelf in actie komen of Hampsink inschakelen.

De nieuwe ketels gaan Johma een besparing opleveren van 90.000 m3 aardgas per jaar.

 

Foto’s: Jan de Groot/Zorro Producties

 

Laatste nieuwsberichten:

© Vennegoor Installatie 2024 | Alle rechten voorbehouden | Instalweb.nl