Hampsink bouwt mee aan nieuwbouw Enschedese mie-fabrikant

Vennegoor Installatie | Hampsink bouwt mee aan nieuwbouw Enschedese mie-fabrikant

Hampsink Installatie werkt mee aan de bouw van het nieuwe fabriekspand van Van der Moolen Foodgroup in Enschede.

Van der Moolen foodgroup Enschede is een bekende miefabrikant met een lange geschiedenis. ‘Al 50 jaar komt de lekkerste mie uit het verre oosten van Nederland, Enschede!’ zoals het bedrijf het zelf omschrijft.

Nieuwe locatie

De foodgroup verhuist naar een nieuwe locatie in het Enschedese havengebied. Daar wordt een fabriekshal van 5000 vierkante meter gebouwd. De fabriek wordt aangestuurd vanuit het nieuwe kantoor.

Werkzaamheden Hampsink

Hampsink Installatie verzorgt de werktuigbouwkundige installatie, waaronder de duurzame verwarming middels een VRF-systeem en vloerverwarming met warmtepompen. Ook de werkzaamheden aan (warm) water, riool en luchtbehandeling komen voor rekening van Hampsink. De luchtbehandeling wordt geregeld middels een warmte terugwinunit op het dak van het gebouw.  

Alles gebeurt zo duurzaam mogelijk met zo min mogelijk energieverbruik. Zo is het kantoorgedeelte gasloos met oog voor het klimaat en om zo min mogelijk energiekosten te maken.

Op oude en nieuwe locatie

Hampsink en Van der Moolen werken al anderhalf jaar samen. Hampsink verzorgt het onderhoud en het beheer van de w-installatie van het huidige pand.

Momenteel werkt Hampsink mee aan de nieuwbouw van Van Der Moolen. De werkzaamheden zijn nu nog ‘in de grond’; er wordt gewerkt aan de elektra in de fundering. Verwachting is dat het pand aan het eind van dit jaar wordt opgeleverd.

Fase 2 in voorbereiding

Ondertussen wordt ook al gewerkt aan fase 2 van het nieuwbouwproject. Dat staat los van de gebouwgebonden installatie. Het gaat om de procesinstallatie van de fabriek. Daarover zijn Van de Moolen Foodgroup, bouwbegeleider Bouwteam P&O en de engineer van Hampsink in overleg.

Laatste nieuwsberichten:

© Vennegoor Installatie 2024 | Alle rechten voorbehouden | Instalweb.nl