Pelletketels

Pelletketels

Wilt u uw bestaande woning of bedrijfspand verduurzamen of wilt u van het gas af? Een pelletketel is hét alternatief voor de gas- of olie gestookte verwarming in bestaande woningen of bedrijfspanden.
Een pelletketel kan namelijk hoge temperaturen leveren, waardoor hoge isolatiewaardes en lage temperatuur verwarming niet noodzakelijk zijn.

Hoe werkt een pelletketel?

Een pelletketel is een volwaardige vervanger van een gas gestookte cv-ketel en verwarmt door middel van de verbranding van houtpellets in plaats van gas. In de ketel zit een royale pellet opslag en naast de ketel kan een externe opslag voor de pellets geplaatst worden. Vanuit een externe opslag worden de pellets door middel van een vijzel of zuigsysteem naar de ketel getransporteerd waarin ze worden verbrand.

Naast de brandkamer zit een warmtewisselaar waar water doorheen stroomt. Dit water wordt door de verbranding van de pellets verwarmt en wordt opgeslagen in een buffervat. Het warme water uit het buffervat zorgt  ervoor dat de centrale verwarming of vloerverwarming wordt verwarmt. Het is mogelijk om naast het buffervat een drinkwaterboiler te plaatsen, zodat de pelletketel ook uw tapwater kan verwarmen.

Voordelen pelletketel

  • Warm tapwater verwarming
  • Geschikt voor hoge en lage temperatuur verwarming
  • Hoge isolatiewaarde niet noodzakelijk
  • Voordeliger dan gas

Soorten pelleteketel

Pelletketels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het verschil zit in het vermogen, de afmeting, de kwaliteit en het gebruiksgemak. Het is ons doel om onze klanten altijd een zo goed mogelijke, duurzame, en gebruiksvriendelijke oplossing aan te bieden. Om deze reden leveren wij pelletketels van ÖkoFEN en het innovatieve Oostenrijkse A-merk Fröling.

Meer informatie over Fröling en ÖkoFEN kunt u vinden via onderstaande link.

https://vennegoor.dealer-site.nl/

ÖkoFEN

Wij zijn ook officieel dealer van ÖkoFEN pelletketels, bekijk hieronder de producten van ÖkoFEN:

BlueBurn Folder Brochure ÖkoFEN

 

 

© Vennegoor Installatie 2024 | Alle rechten voorbehouden | Instalweb.nl